Onze werkwijze

Sinds 1999 levert IQ Packing in-, om- en verpakkingsdiensten aan bedrijven door heel Europa; in het binnenland veelal aan de retail, supermarkten en groothandel, buiten onze grenzen aan grootwinkelbedrijven en import bedrijven. De verpakte producten kunnen getransporteerd worden in onze eigen dozen, private dozen of meermalig fust.

In het zomerseizoen worden veel Nederlandse (kas-)groenten verpakt. Deze producten komen vers vanaf het land of uit de kas en liggen meestal binnen afzienbare tijd vers in de winkel. Importeurs vanuit Europa kopen overzees fruit en laten het via de Rotterdamse haven opslaan in koelhuizen en vervolgens gefaseerd aanvoeren bij IQ Packing. Het bedrijf heeft drie strategische vestigingen. De eerste twee ten opzichte van de haven in Rotterdam en de afzetmarkt in Duitsland, waarnaar de meeste export gaat, beide in Waddinxveen en de tweede vestiging in Hazeldonk voor de zuidelijke afzetmarkt en dan met name Frankrijk. Zowel in Waddinxveen als in Hazeldonk kan per palletplaats koelruimte gehuurd worden in diverse opslagtemperaturen. Het logistieke traject kan ook totaal verzorgd worden. Het voordeel van deze koelfaciliteit is dat het te verpakken product snel en in optimale conditie in de verpakkingsruimtes aankomt.

In onze geconditioneerde loodsen met een totale oppervlakte van 8000+ vierkante meter (5000+ M2 Waddinxveen en 3000 M2 Hazeldonk) staan de meest uiteenlopende verpakkingsmachines. Met deze goed onderhouden en snel omstelbare inpakmachines kunnen wij aan de diverse wensen van de klant voldoen. De innovatie binnen ons bedrijf staat niet stil, de nieuwste aanwinst is een uitsorteermachine voor blauwe bessen. Deze machine is in staat om te sorteren op: kleur, hardheid en maat en daarna direct in ieder gewenste verpakking te verpakken. Ons team bestaat uit gedreven medewerkers die zich allemaal inzetten met hetzelfde doel: kwaliteit en klant centraal. Medewerkers van het eerste uur zijn nog steeds werkzaam binnen ons bedrijf en brengen de vakkennis van jarenlange praktijkervaring over op de nieuwe medewerkers. Daarnaast wordt vakkennis opgedaan door cursussen, het bezoeken van beurzen en fabrikanten van inpakmachines. Het team wordt aangevuld door een grote groep vaste en flexibele uitzendkrachten om zo de kwaliteit te waarborgen en efficiënt te werken. Vanzelfsprekend is er constant overleg tussen de fabrikanten van verpakkingsmaterialen met betrekking tot de grondstoffen, verpakkingsvormen en toepasbaarheid van de diverse schalen, folies, bakjes, netten, verpakkingen, zakken etc. IQ Packing werkt volgens de normen en regels van de IFS, International Food Safety standard. Het IFS certificaat wordt met name door Duitse en de Franse supermarkten steeds meer vereist. Meer informatie over ons kwaliteitsbeleid vindt u op de pagina kwaliteit. Mocht u vragen of wensen hebben dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.